Dropper egne firmabiler. - Kutter bilkostnadene nesten i to med bildeling

Vanlige folk har for lengst oppdaget at bildeling er bra for lommeboka og miljøet. Nå kommer bedriftene etter. – Vi kutter bilkostnadene med rundt 40 prosent, forteller Bergens-selskap om bildelingstjenesten Hyre.
ENKELT: – Hyre gjør bilhverdagen enklere og mer smidig, sier Endre Ljones i Norconsult. Foto: Anita Veda
ENKELT: – Hyre gjør bilhverdagen enklere og mer smidig, sier Endre Ljones i Norconsult. Foto: Anita Veda

– Det er mer i tråd med våre bærekraftsmål å være med på en sambruksordning, enn å ha egne biler som i større grad blir stående når vi ikke bruker dem. Det blir totalt sett færre biler når man deler på bruken, sier Endre Ljones, direktør i Norconsult Bergen.

– Derfor har vi brukt høsten til å teste ut om bildeling er veien å gå. Førti av våre medarbeidere har de siste månedene brukt Hyre når de har hatt bruk for bil på jobben.

I NÆRHETEN: Hyre-appen gir deg kjapt oversikt over tilgjengelige biler i nærheten.

I NÆRHETEN: Hyre-appen gir deg kjapt oversikt over tilgjengelige biler i nærheten.

Kutter kostnadene med 40 prosent

Norconsult evaluerer nå resultatene fra høstens prøveperiode. Alt tyder på at bildeling er kommet for å bli – for samtlige 250 medarbeidere.

– Vi regner med å gå over til fullskala bildeling før jul, sier Ljones.

Den økonomiske effekten er formidabel:

– De foreløpige tallene viser at vi kutter grunnkostnader med 40 prosent per måned sammenlignet med å bruke leasingbiler. Dessuten slipper vi å bruke tid på service, dekkskift og den type ting.

“De foreløpige tallene viser at vi kutter grunnkostnader med 40 prosent“

Og medarbeiderne?

– Responsen har vært veldig bra. Appen er enkel og grei. Den funker også der det ikke er dekning og har gjort bilhverdagen enklere og mer smidig. For eksempel kan du jo velge en liten og snerten bil om du kjører alene eller en mer romslig bil om man samkjører, sier Norconsult-direktøren.

TEAM: Hyre-ansatte Christer Viksaas Grandal, Henrik Berg, Wenche Almén, Lise Wright, Ola Gjønnes og Magnus Olsen jobber hver dag for å gjøre det enklere for bedrifter å gå over til bildeling.

TEAM: Hyre-ansatte Christer Viksaas Grandal, Henrik Berg, Wenche Almén, Lise Wright, Ola Gjønnes og Magnus Olsen jobber hver dag for å gjøre det enklere for bedrifter å gå over til bildeling.

– Vi ba også om å gjøre det enklere å skille mellom jobbkjøring og privat bruk i appen – for de ansatte bruker jo Hyre-appen om de trenger bil til privat bruk på ettermiddag eller helg. Uansett hva vi har bedt om, har Hyre fikset det med én gang, sier Endre Ljones.

Mobilitetsplan for bedrift: Erstatt egen bilpark

Med bildeling gjennom Hyre kan bedriften din spare inntil femti prosent sammenlignet med tradisjonell leasing. En mobilitetsplan er som et årskort på leiebil som alle ansatte kan dele på og som gir tilgang til å leie mandag til fredag hele året for en fast lav månedspris. En mobilitetsplan gir mulighet til å leie én bil av gangen. Bedrifter med behov for flere biler samtidig tilpasser antall mobilitetsplaner deretter.

Les mer om mobilitetsplan her

Kalkulator: Sjekk hva bedriften kan spare

Erfaringene til Norconsult Bergen er ikke unike. Tall fra OFV, leasingaktører og analyser av bedrifters bilpark, viser at det er mulig for en bedrift å kutte bilkostnader med opptil femti prosent på å gå over til bildeling.

Vi har laget en kalkulator som viser hvor mye bedriften din kan spare på å gå fra egen til delt bilpark, sier Jon Harald Rønning, markedssjef i Hyre.

Kalkulatoren tar utgangspunkt i tall fra OFV og Hyres egne erfaringstall knyttet til eierskap, drift og vedlikehold av en bil og lar bedriften selv justere for egne faktiske kostnader som f.eks leasingkostnad, parkering og tid brukt på å administrere bilparken.

Fri bruk i hverdag til fastpris

– En mobilitetsplan gir deg kontroll over bedriftens bilkostnader, sier Christer Viksaas Grandal.

– En mobilitetsplan gir deg kontroll over bedriftens bilkostnader, sier Christer Viksaas Grandal.

Med en mobilitetsplan fra Hyre kan bedrifter og offentlige virksomheter enkelt bytte ut egne biler til fordel for delte biler med samme forutsigbarhet, økt fleksibilitet og betydelig lavere kostnader og administrasjon.

– Én mobilitetsplan har en fast månedspris og tilsvarer samme kapasitet som én egen bil, bare at du kan bruke hvilken som helst av våre over 1600 biler i Oslo, Trondheim og Bergen, forklarer Christer Viksaas Grandal, bedriftsrådgiver i Hyre.

– Denne kapasiteten kan alle ansatte dele på. Og bedrifter med behov for flere biler samtidig tilpasser antall mobilitetsplaner deretter, forklarer han.

Ting som fri kilometerbruk, parkering, service, kjørebok, forsikringer og klimarapporter er inkludert i pakken. Regningen deles på flere, og den aller største vinneren er miljøet.

Petter Arnesen, administrerende direktør hos Hyre-kunde Rejlers sier det så enkelt:

– Det er en nobrainer.

5 grunner til at bedrifter velger bildeling

Bildeling er bra for både lommeboka og miljøet, og med mobilitetsplan fra Hyre får bedriften din enda mer kontroll over bilkostnadene. Her er fem av de viktigste grunnene til at bedrifter kutter egen bilpark til fordel for bildeling.

  • Tilpasset den nye hverdagen. Med økt bruk av hjemmekontor blir det mindre relevant å ha biler stående fast på kontoret. Flere møter er gjennom skjerm, og mange starter dagen hjemmefra.
  • Mindre administrasjon. Når bedriften ikke har egne biler, vil man heller ikke bruke tid til å administrere bilparken. Alt av vedlikehold og drift gjøres av Hyre.
  • Biler nær kontoret. Har bedriften din parkeringsplasser i dag? Hyre leier dem gjerne! Slik får dere inntjening på p-plassen, og flere biler blir tilgjengelig i nærheten av kontoret.
  • Faste, lave priser. Med en fast lav månedspris holder bedriften full kontroll på kostnadene samtidig som det gir økt fleksibilitet med kun 12 måneder binding. Ved å begrense tilgangen til hverdagsbruk kan prisene være opptil 50 prosent lavere enn ved tradisjonell leasing.
  • Bærekraft. Én delt bil erstatter inntil 15 privatbiler, noe som gir betydelig reduksjon i utslipp og samtidig bidrar til mer plass til mennesker, boliger og grøntareal.

Dersom du ønsker å vite mer om hvordan Hyre Mobilitetsplan kan fungere for din bedrift kan du lese mer her, eller ta kontakt med Christer Viksaas Grandal.

Anbefalt lesing

Bli kjent med vår fullstack-utvikler Markus!

Markus er dev-teamets nyeste tilskudd og styrker Hyre på teknologi og utvikling. Han har bakgrunn fra NTNU i Trondheim der han tok mastergrad i Informatikk. Etter studiet startet han som konsulent i Bekk, der han blant annet har jobbet med ulike prosjekter hos Statens Vegvesen og Eika Forsikring.

Hyre og Voi inngår samarbeid på tvers av de skandinaviske landene!

Vi har inngått et samarbeid med Voi som skal gjøre det enda enklere for flere å kvitte seg med egen bil. Samarbeidet er en integrasjon mellom Hyre og Voi som gjør det mulig å bruke flere former for transport i en bestilling.

Hyre hjalp Foodora på reisen fra 1200 til 5000 ansatte og bud

Foodora er en leveringstjeneste som startet i Norge med levering fra én restaurant i 2015 og utviklet seg raskt til å levere mat fra 2400 restauranter. I dag har de til og med lansert en egen dagligvarebutikk på nett med navn Foodora Market.

Se alle artikler