RøhneSelmer kastet nøklene – og fikk ny inntektskilde

Med Erstatningsbil 2.0 har RøhneSelmer fått bedre kontroll over egen bilpark og nye inntektsmuligheter – også utenom verkstedets åpningstider.
Røhne Selmer er godt fornøyd med Erstatningsbil 2.0. - Hyre er på ballen og har blitt mer en partner enn en leverandør for oss, sier Linn Cecilie Tuvstein og Peter Hansson.
Røhne Selmer er godt fornøyd med Erstatningsbil 2.0. - Hyre er på ballen og har blitt mer en partner enn en leverandør for oss, sier Linn Cecilie Tuvstein og Peter Hansson.

– Erstatningsbilene våre sto ofte ubrukte. I tillegg var administrasjonen av nøkler, bompenger og skader tidkrevende, forteller Peter Hansson, IT- og forretningsutvikler hos RøhneSelmer.

Løsningen kom da en leder ved selskapets Lillestrøm-avdeling tipset om Hyre-tjenesten Erstatningsbil 2.0 som effektiviserer utleie av forhandleres egne biler.

– Vi bestemte oss umiddelbart for å teste det. En utvikler fra Hyre kartla rekkevidde, bruksmønstre og satte opp de første bilene. Etter at vi så hvor godt det fungerte, har vi koblet på resten selv – det er null problem, sier Hansson.

Hyres teknologi har gitt en enklere hverdag for både kunder og ansatte.

Hyres teknologi har gitt en enklere hverdag for både kunder og ansatte.

Fjerner behovet for nøkler

I dag har RøhneSelmer totalt 55 biler i sitt erstatningsbilprogram. Avdelingene på Alnabru, Lillestrøm, Asker & Bærum, Røa og Lier bruker Hyres teknologi og app for å holde oversikt.

– Nøkkelen til suksessen ligger bokstavelig talt i Hyre Connect-løsningen, som gir digital tilgang og fjerner behovet for fysisk nøkkelutveksling. Vi kan selv koble opp biler med en Hyre Connect-enhet, og kundene kan hente og levere biler 24/7, forklarer Hansson.

– Sammen med Hyre jobber vi også med en løsning som gjør at kunder kan sette fra seg bilen hvor som helst etter bruk, og så blir den fraktet tilbake til riktig lokasjon.

Enklere hverdag for ansatte og kunder

– Den største utfordringen var å skru om hodene våre og venne oss til å tenke uten nøkler. Men nå fungerer det knirkefritt, sier Linn Cecilie Tuvstein, servicemarkedssjef ved RøhneSelmer Alnabru.

Hun har ansvar for å administrere avdelingens erstatningsbiler og forteller om en enklere hverdag etter overgangen til Hyre.

– Det er mindre administrasjon, bedre oversikt og enklere rutiner. Med Hyre-systemet har vi full kontroll på nøkler, bompasseringer og bruk, alt samlet digitalt – det sparer oss for mye manuelt arbeid, sier hun. Kundene er også fornøyde.

Med Hyre-appen er behovet for overlevering av nøkler borte.

Med Hyre-appen er behovet for overlevering av nøkler borte.

– De aller fleste kjenner til Hyre fra privat bruk – noe som har gjort «onboardingen» enkel. Per dags dato har vi gjennomført over 2500 leieforhold, og kun to av dem har involvert nøkkel. Det sier noe om hvor godt den digitale løsningen funker i praksis, mener Tuvstein.

Hun trekker også frem hvordan systemet gjør det enkelt å yte ekstra service:

– Da en kunde sto fast hjemme uten bil, gikk vi inn i Hyre-portalen og booket en bil nær kundens bosted. Det var kanskje ikke en Ford, men den løste behovet raskt og effektivt.

Tilpasser funksjoner

Ifølge Christer Viksaas Grandal, Business Manager i Hyre, er tett dialog og lokal tilpasning avgjørende for å få Erstatningsbil 2.0 til å fungere optimalt for hver forhandler.

– Vi jobber tett med kundene for å tilpasse betalingsregler og rutiner. RøhneSelmer trengte for eksempel bedre dokumentasjon i garantisaker, så vi utviklet egne funksjoner for det.

Nå samarbeider partene om neste steg: å integrere RøhneSelmers interne planleggingsverktøy med Hyres API-er for å forenkle arbeidsdagen ytterligere.

– RøhneSelmer har gjort flere av bilene sine tilgjengelig for offentlig utleie, og der bistår vi med prising basert på vår erfaring og markedskunnskap, forklarer Grandal.

Tjener penger når verkstedet er stengt

Det er også lagt inn funksjoner for å følge bilenes kjørelengde og planlegge utskiftning, slik at bilparken holdes oppdatert.

– Det er enkelt å legge til og fjerne biler fra utleie. En bonus er at bilene vaskes oftere og holdes i bedre stand, men viktigst av alt er at vi har fått en ny inntektskilde, sier Linn Cecilie Tuvstein.

– I påsken hadde vi tjue biler ute i offentlig utleie og tjente godt – selv om verkstedet var stengt, legger Peter Hansson til.

Nå planlegges det utvidelser til flere lokasjoner og innføring av varebiler i systemet.

– Hyre er på ballen, følger opp og sender forslagene våre videre til produktteamet – og så kommer det en løsning i retur. Det gjør dem til en partner, ikke bare en leverandør, avslutter duoen.

Nysgjerrig?

Hvis har lyst til å høre litt mer om Erstatningsbil 2.0 og hvordan det kan fungere for deg så tar vi mer enn gjerne en prat om det!

Ta kontakt for å komme i gang