Håndterer høysesongen med varebiler fra Hyre
Annis Pølsemakeri sparer tid og kostnader.

Når kvalitetspølser og kjøttvarer skal ut til restauranter i Oslo, er logistikken like viktig som råvarene. Hos Annis Pølsemakeri i Bjørvika har de funnet en enkel løsning: én egen bil – og Hyre når behovet topper seg.
Én egen bil – resten tas med Hyre
Det er ingen overdrivelse å si at Oslos kulinariske status har vært på en stigende trend de siste årene. Det kjenner man også på når man kommer inn i lokalet til Annis Oslobukta, slakterbutikken i Bjørvika der de også har den sjarmerende Restaurant Varemottaket vegg i vegg.

Daniel Slakter synes Hyre er en smidig måte å løse transportbehovet i høysesongen.
I tillegg har de den originale butikken og restauranten på Ringebu, og på Mathallen Vulkan. De leverer varer hovedsakelig til restauranter i og rundt hovedstaden, og bruker nesten alltid varebil når det er snakk om utkjøring.
– Behovet måtte blitt ganske mye større før det hadde lønt seg å ha to egne biler. For oss er balansen perfekt med én bil, og så bruker vi Hyre når volumet øker, forklarer slakter Daniel hos Annis.
I stedet for å binde kapital i enda et kjøretøy, bruker de varebiler fra Hyre de gangene det virkelig trengs – særlig rundt høytider og ved større enkeltoppdrag.
Fleksibel løsning når behovet plutselig øker
For en virksomhet som Annis er behovet for ekstra bil ikke jevnt fordelt gjennom året. Det er bratte topper – og spesielt mye å gjøre rundt høytidene.
– Det kan gjerne komme store bestillinger fra flere restauranter samtidig. Da er det gull verdt å kunne hente en varebil akkurat når vi trenger den, uten å måtte planlegge langt i forveien, sier Daniel.
Hyre gjør at de kan skalere bilbehovet opp og ned fra dag til dag. Når det ikke er høysesong, slipper de å betale for en bil nummer to som står stille mesteparten av tiden.
Mindre tidsbruk enn tradisjonell bilutleie
Alternativet ville vært tradisjonell bilutleie, men det oppleves som både mer tungvint og mer tidkrevende for Annis.
– Med vanlig utleie må vi ofte hente bilene et stykke unna. Det tar tid, både å hente og levere. Med Hyre kan vi hente bil med én gang behovet oppstår, når som helst på døgnet. Det gjør hverdagen vår mye enklere, forteller Daniel.
For sjåføren, som bor et godt stykke unna butikken, betyr det også en mer effektiv arbeidsdag. Han kan velge bilen som står mest praktisk til, og bruker mindre tid på transport frem og tilbake bare for å få tak i en varebil.

Fleksibilitet er nøkkelen
Annis Pølsemakeri vil at logistikken skal være robust, uten å spise opp marginene.
– Prisene er bra, og bilene oppleves som rene og ordentlige som er viktig når man jobber med matvarer. Om vi trenger kjøling så bruker vi eget utstyr til det, så spesialbil trenger vi ikke. Da blir Hyre en veldig god match for oss, sier Daniel.

For en sesongavhengig bedrift med varierende volum, som Annis Pølsemakeri, er det avgjørende å styre unna faste kostnader der man kan.
Med én egen bil til det daglige og Hyre når det stormer som mest, har de funnet en modell som både sparer tid og reduserer behovet for flere faste biler. Resultatet er lavere totalkostnad, mindre administrasjon – og mer tid igjen til å levere utsøkte råvarer til Oslos restauranter.
