Firmabil på deling

På CC Vest på Lilleaker bruker de ansatte Hyre-bil for å komme seg til og fra møter i arbeidstiden.

På Lilleaker bruker de ansatte Hyre-bil for å komme seg til og fra møter i arbeidstiden. – Miljøvennlig og mye mer økonomisk for alle i næringsparken, sier Herman Dyrø.

Mustad Eiendom er forvaltere av eiendommene på CC Vest på Lilleaker og har store planer for området rundt i årene som kommer. Fremfor at hvert firma skal eie hver sin firmabil kan de 3.500 ansatte benytte fem Hyre-biler når de har bruk for det.

– Et stort konkurransefortrinn og en viktig hygienefaktor for de ansatte, mener Herman Dyrø, direktør marked og forretningsutvikling i Mustad Eiendom.

To i én

Dyrø mener at det skal mer til enn bare godt arbeidsmiljø for at de ansatte i en bedrift skal trives: De trenger også fordeler.

– Hyre-bil på arbeidsplassen er en slik fordel. Det er både en økonomisk fordel for bedriften og er mer effektivt når de ansatte skal i møter, sier han.

I tillegg til å bruke Hyre-bilene i arbeidstiden kan de ansatte også bruke dem til helgeturer. Du pakker før jobb på fredag, henter bilen utenfor arbeidsplassen og drar direkte til hytta på ettermiddagen.

– Når helga er over er det bare å levere når du drar på jobb mandag morgen og parkere rett utenfor arbeidsplassen. Enkelt, forklarer direktøren.

Tre ting som må på plass for å lykkes

Ifølge direktøren er det tre nøkler som er viktige for å få bildeling til å fungere for alle bedriftene i næringsparkene. Den første er plassering av bilene.

– Det er viktig at bilene står i den banen de ansatte vanligvis velger å gå; at de hele tiden blir minnet på at det er et alternativ til privatbil og taxi, sier han.

Den andre nøkkelen er å få noen i bedriftene til å introdusere kollegaene sine for hvor enkelt det er å Hyre en bil.

– Den siste nøkkelen handler om å få et felles faktureringssystem fra sin arbeidsgiver så hver ansatt slipper å legge ut for sin kjøring i arbeidstiden.

Trend å dele

CC Vest ligger i et område der mange eier både én og to biler og Dyrø forteller at tilbudet med bildeling derfor er midt i blinken.

– Det funker som en wake-up call for mange. Det finnes andre alternativer der ute, og det er flere og flere som for øynene opp for det, sier han.

Mustad Eiendoms neste, store prosjekt er Lilleakerbyen med eget bysentrum, nytt kjøpesenter og flere hundre boenheter.

– Vi ser at stadig flere som jobber på CC Vest selger bil nummer to og heller kjøper andre alternativer som el-sykkel, så å tilby delebil til de nye leilighetskompleksene er definitivt aktuelt.

Anbefalt lesing

Bli kjent med vår fullstack-utvikler Markus!

Markus er dev-teamets nyeste tilskudd og styrker Hyre på teknologi og utvikling. Han har bakgrunn fra NTNU i Trondheim der han tok mastergrad i Informatikk. Etter studiet startet han som konsulent i Bekk, der han blant annet har jobbet med ulike prosjekter hos Statens Vegvesen og Eika Forsikring.

Hyre og Voi inngår samarbeid på tvers av de skandinaviske landene!

Vi har inngått et samarbeid med Voi som skal gjøre det enda enklere for flere å kvitte seg med egen bil. Samarbeidet er en integrasjon mellom Hyre og Voi som gjør det mulig å bruke flere former for transport i en bestilling.

Hyre hjalp Foodora på reisen fra 1200 til 5000 ansatte og bud

Foodora er en leveringstjeneste som startet i Norge med levering fra én restaurant i 2015 og utviklet seg raskt til å levere mat fra 2400 restauranter. I dag har de til og med lansert en egen dagligvarebutikk på nett med navn Foodora Market.

Se alle artikler