Enkelt, kjapt og fleksibelt

Velger å Hyre fremfor å eie.
PrivatJuly 18, 2018 Sindre N. Aker

Småbarnsfar Simen Brekken har leid bil av Hyre flere ganger, og mener det er tryggere og billigere enn å eie bil selv.


Simen Brekken er en flittig bruker av flere forskjellige bildelingstjenester. Han har funnet ut at Hyre er det billigste og beste alternativet.

– Det er kjapt, enkelt og i tillegg mye tryggere enn å kjøre en eldre bil, og det er viktig for oss som er en familie, sier Brekken.


IMG 1532

Fra mobil til bil på fem minutter

Hyre er en nyoppstartet bildelingstjeneste som fokuserer på å være raskt, enkelt og intuitivt. Alle bilene låser du enkelt opp med telefonen etter du har bestilt.

Simen og kona Titti Brekken er begge født og oppvokst i Oslo, og tok ikke lappen før i 30-årene. De har vurdert å kjøpe egen bil, men har funnet ut at å eie en ti år gammel bil ikke er sikkert nok.

– Kjøper du en bruktbil som er ti år gammel så vet du egentlig ingenting om hvor sikker bilen er. Derfor har vi landet på at det tryggeste og enkleste er å leie bil når vi har behov for det, fremfor å eie egen bil som i tillegg står stille størsteparten av tiden.

Småbarnsfaren trekker også frem miljøaspektet som en annen grunn til å ikke eie.

Brekken er selv utvikler i et digitalt reklamebyrå og er imponert over hvor intuitiv Hyre-appen er og måten man låser opp bilene på.

– Det var enkelheten som solgte meg. Det at det går så kjapt fra man ønsker å bestille en bil til man setter seg inn og er på veien er genialt, sier han.Fra Rondane til Nordmarka

IMG 1545

Første gangen småbarnsfaren leide bil gjennom Hyre var på en skitur i Nordmarka. Han leide en e-Golf i nabolaget og var på vei ut mot nypreparerte skiløyper i løpet av kort tid.

Det han imidlertid bruker bildeling mest til er helgeturer til fjellet. Han forteller at de for noen uker siden leide bil fra Hyre for å komme seg på tur til Rondane – med ett år gamle Helene i bæremeis.

– Vi måtte dra hjem én dag tidligere enn vi hadde forventet på grunn av dårlig vær. Men vi hadde fremdeles en dag igjen med bil, så da kjørte vi ut til Sørkedalen og gikk tur til Kobberhaughytta isteden. Fleksibiliteten med Hyre gjør det superenkelt, forteller småbarnsfaren.


Attraktivt å leie

IMG 1561

I tillegg trekker Brekken frem at fleksibiliteten ved å leie bil gjennom Hyre gjør det mer attraktivt å leie enn å eie.

– Trenger jeg en bil til noe i byen kan jeg leie el-bil. Skal jeg på fjellet leier jeg en firehjulstrekker. Jeg har alltid en bil som passer perfekt til mitt behov og som er trygg.

Brekken tror at bil-Norge om ti år kommer til å se likt ut som i dag – de som trenger bil kommer til å eie egen bil. Han håper imidlertid at bildeling i Oslo vil fungere slik som Oslo Bysykkel fungerer i dag.

– Drømmen hadde vært at det er én stor bilflåte tilgjengelig for alle der man enkelt kan hoppe inn i en bil når man trenger det. Da kommer man seg enklere rundt i byen når man trenger det.

Anbefalt lesing

Se alle artikler