Reduserer utgifter på bil drastisk!

August 17, 2018Sindre N. Aker

Jan Steinagard (52) leier ut bilen sin for å kutte utgiftene med leasing. De siste tre månedene har han tjent 17.000 kroner.

Kaffen står ved siden av tastaturet; nytraktet og glovarm. Jan Steinagard fyrer opp PCen og gjør seg klar til å starte en ny arbeidsdag idet det tikker inn en melding fra Hyre på telefonen hans: «Noen har booket din Audi Q3 fra onsdag 15. august». Nok et utleie. Penger i kassa. Uten å løfte en finger.

Jan jobber med pensjon og forsikring i Storebrand og har de siste tre månedene leid ut sin Audi Q3 med Hyre. Han leaser fra Møller Bil, men når han ikke bruker den selv ser han ingen grunn til ikke å tjene penger på den i stedet for at den skal stå stille.

– Det at jeg kan styre selv når jeg vil at bilen skal være tilgjengelig for utleie og ikke gjør det enkelt og fleksibelt å leie ut gjennom Hyre, sier Jan.

17.000,- på tre måneder

I utgangspunktet skulle ikke bilen stå stille like mye som det den har gjør. 52-åringen fant imidlertid løsningen og er fornøyd med at han på en enkel måte kan dele utgiftene som følger ved å eie bil.

– Det er hovedsakelig økonomiske hensyn som ligger til grunn for at jeg leier ut bilen. Det gjør at jeg kutter utgiftene drastisk.

"Det eneste problemet jeg har hatt er at det ligger igjen et par sandaler i bagasjerommet."

Hyre har over 250 biler tilgjengelig i Oslo-området. Alle bilene låses opp ved hjelp av bestilling i Hyre-appen, bilen låses opp med mobiltelefonen, og så er du på veien. Kjapt, trygt og enkelt.

På de tre siste månedene har Jan tjent 17.000 kroner.

– Det eneste problemet jeg har hatt er at det ligger igjen et par sandaler i bagasjerommet. Men de lar jeg bare ligge; plutselig leier eieren en gang til og finner dem igjen, sier han lattermildt.

"Det er kjapt, enkelt og i tillegg mye tryggere enn å kjøre en eldre bil"

Knusende ro

Tall fra SSB viser at nordmenn kjører nest mest bil i hele Europa, og det fører naturligvis til flere skader og ulykker. Jan forteller at han er redd for skader og riper på bilen, men at han stoler på at Hyre tar seg av den biten på en profesjonell måte.

Han bryr seg heller ikke om at han ikke møter dem han leier ut til.

– Det spiller ingen rolle for meg å ikke se dem jeg leier ut til. Så lenge de har førerkort og kan betale for seg stoler jeg på at det går bra. Hyre sørger for forsikring, så jeg tar det helt med ro, forteller han.

Han sjekker vanligvis bilen mellom hvert utleieforhold, men har ikke hatt noen problemer med skadekontrollen i appen og føler seg trygg på at eventuelle skader blir ordnet.

"Når jeg er ferdig med bilen jeg leier ut nå, kommer jeg til å gå over til å leie med Hyre isteden."

Har kjøpt sin siste bil

Jan har 45.000 km å bruke opp på tre år i leasing-avtalen sin, men har bare kjørt 12.000 km på halvannet år. Det er grunnen til at han har funnet ut at det er lønnsomt å leie ut bilen videre. Utleieren er usikker på om han skal kjøpe ny bil når leasing-avtalen er over:

– Jeg må vurdere om jeg har kjøpt min siste bil. Når jeg er ferdig med bilen jeg leier ut nå, kan det godt hende jeg kommer til å gå over til å leie med Hyre isteden. Det er mye enklere og billigere enn å eie selv.