Hyre og Voi inngår samarbeid på tvers av de skandinaviske landene!

Vi har inngått et samarbeid med Voi som skal gjøre det enda enklere for flere å kvitte seg med egen bil. Samarbeidet er en integrasjon mellom Hyre og Voi som gjør det mulig å bruke flere former for transport i en bestilling.
SamarbeidApril 22, 2022 Hyre
Nils Petter Nordbø, daglig leder i Hyre, og Christina Moe Gjerde, nordensjef i Voi. Foto: Voi

I første omgang betyr samarbeidet at du nå kan finne både elsparkesykler og biler på et og samme sted i Hyre-appen. I tillegg plasseres det ut parkeringsstativer for elsparkesykler ved Hyres parkeringsplasser. Dette gjør det mye enklere å komme seg fra døra hjemme i Oslo, Bergen eller Trondheim, til dine gjøremål i eller utenfor byen.


Det første skandinaviske samarbeidet

Med et norsk bildelingsselskap på den ene siden og et svensk mikromobilitetsselskap på den andre vil samarbeidet skaleres til hele Skandinavia. I Norge er samarbeidet allerede lansert, mens Sverige og Danmark følger etter i løpet av 2022.

– Transportøkonomisk institutt har pekt på at bildelere bruker mindre bil, og også har lettere for å reise kollektivt, gå og sykle. Dette er en utvikling vi ønsker å bidra til, og ser at flyten mellom delte biler og mindre kjøretøy som sykkel og elsparkesykkel må være god, enten du er i Oslo, Stockholm eller København, uttaler Nils Petter Nordbø, CEO i Hyre.


Teknologien muliggjør et transportskifte

Integrasjoner mellom transportdelingstjenester vil være viktig i overgangen til fremtidens transporthverdag dersom mobiliteten skal være høy, og utslippene gå ned. For Hyre og Voi begynner det i de tre skandinaviske landene, men Finland står også på listen over aktuelle land samarbeidet kan utvides til.

– Dette er et samarbeid vi har stor tro på. Vi begynner med en lett integrasjon slik at våre kjøretøy vises på tvers av appene, men vil kunne utvikle felles betalingsløsninger dersom vi ser at behovet er der, sier Nordbø.

– De tekniske platformene som ligger til grunn både for våre og Hyres tjenester er en viktig faktor som muliggjør samarbeid, men som også gjør at vi raskt kan justere og skalere tilbudet til våre felles brukere basert på etterspørsel og ønsker, avslutter Christina Moe Gjerde, nordensjef i Voi.


Så enkelt finner du en Voi-scooter i Hyre-appen

voi3

Når du nå går inn i Hyre-appen og åpner hamburger-menyen ser du et nytt valg. Trykk på “Finn Voi-scooter” for å få opp et kart over alle Voi-scootere i nærheten - akkurat slik som du er vant med å se kartet i Voi-appen. Velg din foretrukne scooter og trykk “Book med Voi”. Du blir nå sendt videre til Voi-appen for å fullføre bestillingen og betalingen der.

Så enkelt er det!

Anbefalt lesing

Se alle artikler