Sector Alarms bedriftsavdeling bruker leiebil til kundemøter

Sector Alarm er det nest største alarmselskapet i Europa. Gjennom alarmløsninger til bolig og bedrifter leverer selskapet trygghet til sine kunder. Vi har tatt en prat med Salgsdirektør Torstein Grundt og Salgssjef SSE Vilde Reithe for å høre om deres bilbruk og bilens betydning i arbeidshverdagen.
BedriftDecember 22, 2021 Hyre

Hos Sector Alarm er det gjengen bak bedriftssalg som bruker Hyre. Her sitter en blanding av møtebookere og feltselgere.

– I dag har vi mange selgere med nedslagsfelt i hele Norge. Det største markedet er i Stor-Oslo, men også Bergen og Trondheim. De fleste selgerne er unge voksne som bor sentralt og ikke eier egen bil selv. Tidligere var det et krav om at dersom du skulle jobbe som selger hos oss måtte du ha egen bil, men det er det nesten ingen som har lenger, forteller Torstein Grundt.

De ansatte har fast plass på kontoret, men de er ofte ute i salgsmøter hos nye potensielle kunder. Da er det nødvendig med bil i både korte og lange perioder.

– De fleste møtene foregår på dagtid, og de dagene vi er ute på veien sørger vi for å ha fylt opp med møter. Derfor er bilen den mest effektive transportformen for å kunne rekke å reise fra sted til sted. De dagene vi ikke er på veien sitter vi på kontoret og booker nye møter, og da har vi så klart ikke noe behov for bil. Vi ser også at det til tider klaffer bra at ansatte kan dele på en og samme bil og slipper derfor å ha en hver, forteller Vilde.


Full oversikt i bedriftsportalen

I Hyres bedriftsportal har administrator full oversikt over aktive, kommende og tidligere leieforhold. De kan enkelt gi tilgang til nye selgere og booke bil på vegne av seg selv eller andre. Som administrator har man hele tiden full kontroll over bilbruken til de ansatte, og får god oversikt over kostnadene til en hver tid.

– Hos oss lar vi våre ansatte booke bil selv. Vi legger de til bedriftskontoen vår og gir de tilgang til å booke direkte på bedriften sin regning - helt uten behov for utlegg. Når fakturaen kommer på slutten av måneden er den oversiktlig og lett å kontrollere mot oversikten vår på bedrift.hyre.no, sier Vilde.


IMG 1529

Alltid en bil i nærheten av kontoret eller der man bor

Med over tusen leiebiler fordelt på over 300 lokasjoner i byen er man aldri langt unna en Hyre-bil, enten du er på kontoret eller når du starter arbeidsdagen hjemme.

– De ansatte velger selv om de plukker opp en bil i nærheten av kontoret eller hjemme. Det sparer oss for mye tid og gir en god fleksibilitet i en arbeidshverdag med mange ulike dager, sier Vilde.


Viktig å kartlegge behovet

Det er ikke alltid lett å vite hvilke og hvor mange biler man egentlig har behov for når man bruker bil i jobb. Mange bedrifter har fortsatt egne bilpooler som kun er tilgjengelig for ansatte, noe som resulterer i at man skalerer opp for perioder med aller mest behov. Dette resulterer i overkapasitet mesteparten av året og at bilene blir stående mye stille. Alternativet er færre biler med god utnyttelsesgrad gjennom året, men at man på dager med høy aktivitet ikke har nok biler til å løse behovet til de ansatte.

– Før vi inngikk avtalen satt vi oss ned sammen med Hyre og brukte tid på å kartlegge vårt behov og hvilke biler som er de beste for oss å bruke. Vi forstod raskt at det å benytte leiebilene som allerede var tilgjengelig på plattformen til Hyre var den mest effektive og fleksible løsningen. Det gjør at vi kan booke bil når vi vil og hvor vi vil. Til og med i Bergen og Trondheim når våre selgere reiser rundt, forteller Torstein.


Fjernet over 100 biler fra veiene siden 2019

I følge Transportøkonomisk Institutt kan 1 bildelingsbil erstatte over 10 privateide biler. Dette bidrar til lavere utslipp og bedre plass til mennesker og grøntareal i byene våre.

Siden Sector Alarm begynte å bruke Hyre i høsten 2019 har de kjørt over 113 000 km og hatt over 700 leieforhold. I 2020 kjørte en personbil i snitt 11 152 kilometer i året, som betyr at Sector Alarm har bidratt til over 100 færre biler på veien i denne perioden ved at de har løst transportbehovet sitt gjennom bildeling fremfor egen bilpark.

– Bærekraft og grønne valg er også viktig for oss, så det å benytte en bildelingstjeneste som Hyre er også et viktig grunnlag for beslutningen vår, og en god start på den grønne reisen, forteller Torstein.

“Vi er veldig avhengig av å bruke bil i jobbsammenheng, og for oss er Hyre det beste alternativet. Hyre gir oss fleksibilitet, er økonomisk og vi holder en sterkere grønn profil.“

– Torstein Grundt

Anbefalt lesing

Se alle artikler