Slik leverer Hyre bil til produksjonen bak Skal Vi Danse

Med mange pågående produksjoner og crew i aksjon, er det ekstremt viktig med fleksible leiebilløsninger og god kontroll.
BedriftOctober 25, 2021 Hyre

Enkelt og raskt

Nordisk Film TV er blant de ledende underholdningsselskapene i Norden som er involvert i produksjon og distribusjon av TV.

DSC 8430

Vi reiser til lokalene deres på Fornebu, der prøver til blant annet Alle Mot 1 og Skal Vi Danse foregår. Der møter vi produksjonsleder i Nordisk Film TV, Lena Lubeck og prosjektkoordinator i Skal Vi Danse, Marthe Sæther-Larsen. De kommer kjørende i en leiebil fra Hyre.

Tidligere benyttet Nordisk Film TV seg av tradisjonelle leiebiltjenester, men det ble ofte utfordringer knyttet til ventetider og overlevering av nøkler. I tillegg ble allokering av kostnader og reiseregninger en evig runddans.

– Med Hyre som leiebiltjeneste kan vi hente bil i nærheten av både jobb og hjemme. Vi booker enkelt bil til våre ansatte, og de får en SMS for å få tilgang til leieforholdet. Med Hyre slipper vi alt styr med reiseregninger og utlegg fordi kostnaden går direkte til bedriften, forteller Lena.

"Det er veldig deilig å slippe og ringe for å booke bil. Nå booker vi bil på et par minutter, og vi kan hente de ut like rask"

– Marte Sæther-Larsen

Full oversikt under store produksjoner

DSC 8539

Blant Nordisk Film TVs produksjoner er den aller største Skal Vi Danse. Mange ansatte er en del av produksjonsløpet over en lengre periode, inkludert deltakerne, danserne og assistenter.

– Hver lørdag har vi tre produksjonsbiler i drift, men med ti forskjellige som trenger tilgang til bilene. Med Hyre har vi alltid full kontroll på hvem som disponerer bilene, og det er veldig enkelt å legge til eller fjerne sjåfører, sier Marthe.

– Alt planlegges og administreres underveis via bedriftsportalen til Hyre. Her har vi full oversikt over alle leieforhold og påløpte kostnader som bom, drivstoff og til og med parkering. Bare dette sparer både administrasjonen og crew for masse tid på å føre utlegg på de minste ting. Med appen som nøkkel bruker vi heller ikke tid på å hente ut bilene, forklarer Lena.

Mesteparten av leieforholdene er planlagt god tid i forveien, men underveis i produksjonen kan det dukke opp uforutsette behov som gjør at det trengs ekstra biler i tide og utide. Da er Hyre er alltid behjelpelig med å løse de behovene som ikke kan planlegges.

– Vi setter stor pris på den personlige servicen Hyre gir oss. Vi har fått flere elbiler akkurat der vi ønsker, og personlig leveranse av ekstra ladekabler. Hyre har også bistått med utkjøring og henting av biler, noe som hjalp oss veldig under fjorårets sesong av Skal Vi Danse. Da ble bilene levert rett til lokalene våre på Bislett, fortsetter Lena.

– Hyre satt seg også ned med oss for å tilpasse fakturaen etter våre behov, noe vi verdsetter høyt. Dette hadde vi ikke fått hos noen andre.


Bruker Hyre også privat

DSC 8522 3

I produksjonen eier de færreste bil selv, og mange bor i byen. Til og fra kontoret benyttes kollektivtrafikk, men til og fra produksjoner og -lokaler er det et stort behov for bil.

– I jobbsammenheng er bil veldig viktig for meg, men i hverdagen har jeg ikke et like stort behov. Jeg bruker Hyre privat når det trengs, og det er veldig behagelig at både jobb og privat er tilkoblet én og samme bruker, sier Marthe.

Lena forteller at hun eier egen bil, men når hun skal på lengre turer velger hun også Hyre.

– Når jeg tar med meg 2-åringen ut av byen er det ofte behov for mer plass enn hva min bybil tilbyr. Da er det fint å kunne benytte seg av Hyre også privat.


Høyt fokus på miljøvern

DSC 8462

I tillegg til å være produksjonsleder i Nordisk Film TV, er Lena også Miljøfyrtårn-ansvarlig. De setter strenge krav til miljøvern i hele produksjonsløpet, og at de ønsket flere tilgjengelige elbiler var et bevisst valg.

– Vi setter strenge krav til miljøvern, og vi benytter oss alltid av elbil når vi kan. Nå som vi kan velge VW ID.4 eller Skoda Enyaq har vi den plassen vi har behov for å bruke i jobbhverdagen, forteller hun.

Hyre leverer også en utfyllende årsrapport som er veldig oversiktlig og enkel å lese. Det er den absolutt beste vi har fått, avslutter hun.


Anbefalt lesing

Se alle artikler