Vraket bilen - Hyre ble redningen

Familiefar Martin G. Pejcoch var uheldig og vraket bilen på familieferie i Gol. Da ble Hyre redningen.
PrivatSeptember 27, 2018 Sindre N. Aker

Familiefar Martin G. Pejcoch var uheldig og vraket bilen på familieferie i Gol. Da ble Hyre redningen.


En kald mars-dag kjører familien Pejcoch gjennom Midt-Norge. Barna prater i baksetet, kona sitter på telefonen og alle aner fred og ingen fare. De har kjørt i noen timer allerede og det er glatt av snøen i veibanen. Plutselig mister Martin kontrollen over bilen og havner i grøfta.

Bilen er totalvraket, men det gikk heldigvis fint med familien.

– Det var en ekkel opplevelse. Vi måtte la bilen bli stående, for det gikk ikke an å kjøre den videre, sier Martin.

Redningen for familiefaren ble Hyre.


Prøvekjørte bil gjennom Hyre

Bare få dager senere klikket Martin seg inn i Hyre-appen, bestilte en Seat Ateca stor nok til å hente bagasjen i den vrakede bilen og kjørte oppover mot Gol.

IMG 3548

Fra den gamle bilen havarerte har familiefaren brukt Hyre flere titalls ganger for å frakte barna til og fra barnehagen, til fritidsaktiviteter og til andre småærend.

– Det har fungert helt perfekt og er nesten enklere enn å eie bil selv, sier han og fortsetter:

– Som en bieffekt av at jeg leide bil gjennom Hyre, fikk jeg også prøvd mange forskjellig type biler. Det gjorde det enklere å finne ut av hvilken bil jeg skal kjøpe til familien.

I starten av august gikk han til innkjøp av ny privatbil, men sier han planlegger å fortsette å bruke Hyre.

– Hvis både kona og jeg trenger bil og vi må levere ungene i barnehagen, kommer vi til å bruke Hyre til å leie en bil ekstra når vi trenger det, sier Martin.


Leier el-bil på jobb

Martin bruker fremdeles Hyre fra jobben på Forskningsparken hvis han har møter eller ærend utenfor sentrum. En Volkswagen e-up! og en e-Golf står parkert utenfor arbeidsplassen og er tilgjengelig for de 2.500 arbeiderne som jobber på Forskningsparken.

– Istedenfor å ta kollektivt og bruke 40 minutter er det bare å sette seg inn i en Hyre-bil og kjøre på 12 minutter. Og det beste av alt: Det koster ikke stort mer enn det billetter kollektivt fram og tilbake hadde kostet, sier Martin.

IMG 3571

Anbefalt lesing

Se alle artikler