Familiebesøk med Hyre-bil

Skal du besøke familien i helga?
PrivatSeptember 26, 2018 Sindre N. Aker

##Skal du besøke familien i helga? Gjør som Frida Elise Pettersen og reis med Hyre.

Frida Elise Pettersen jobber som konsulent i RAV, er 28 år og bor med samboeren sin på Torshov. De er begge to fra Vestfold, henholdsvis Sandefjord og Tønsberg, så å leie bil når de skal hjem og besøke familien funker perfekt for dem.

– Vi drar på familieturné hver gang vi drar hjem, forteller Frida og ler.


##Frihet når du er framme

IMG 3800

De to samboerne har store familier på hver sin side, så for å rekke å besøke alle, leier Frida og samboeren bil av Hyre. Det blir billigere enn tog og i tillegg står de mye friere når de har egen bil.

– Med egen bil kan vi reise rundt når vi er framme i byen også. Friheten med å ha bil når man er på besøk er genial, sier Frida.

Hun forteller at de ofte besøker besteforeldre og søsken i tillegg til foreldrene når de er på besøk.

– Det er mye enklere å ta initiativ selv til å finne på ting med nevøene våre når man har egen bil. Man slipper å være like avhengig av dem man besøker.


##Leier fremfor å eie

IMG 3806

Hun og samboeren har vurdert å kjøpe bil, men fant ut at de trenger det så sjeldent at de endte opp med å ikke kjøpe. Som et alternativ setter de isteden av 700 kroner hver i måneden til leiebilutgifter.

– Hvis vi går over dette beløpet må vi revurdere om vi skal kjøpe egen bil, men hittil har vi holdt oss godt innenfor. Det er jo mye billigere å leie enn å eie!

Frida og samboeren brukte andre bildelingstjenester tidligere, men har endt opp med å bruke Hyre isteden.

– Prisen er ganske lik, men man får nyere biler med Hyre og du slipper problemer med overlevering av nøkler på grunn av nøkkelfri bildeling, sier hun.


##Vil fortsette å leie

28-åringen bruker imidlertid ikke bare Hyre til å besøke familie. Hun bruker det også til å gjøre ærend, eller til å dra på IKEA.

– Hvis vi trenger noe på IKEA kjører vi bare innom på Slependen når vi er på vei nedover mot Vestfold. Det fungerer kjempebra å leie og det er definitivt noe vi kommer til å fortsette med!

IMG 3777

Anbefalt lesing

Se alle artikler