Familiebesøk med Hyre-bil

September 26, 2018Sindre N. Aker

Skal du besøke familien i helga? Gjør som Frida Elise Pettersen og reis med Hyre.

Frida Elise Pettersen jobber som konsulent i RAV, er 28 år og bor med samboeren sin på Torshov. De er begge to fra Vestfold, henholdsvis Sandefjord og Tønsberg, så å leie bil når de skal hjem og besøke familien funker perfekt for dem.

– Vi drar på familieturné hver gang vi drar hjem, forteller Frida og ler.

"Med egen bil kan vi reise rundt når vi er framme i byen også."

Frihet når du er framme

De to samboerne har store familier på hver sin side, så for å rekke å besøke alle, leier Frida og samboeren bil av Hyre. Det blir billigere enn tog og i tillegg står de mye friere når de har egen bil.

– Med egen bil kan vi reise rundt når vi er framme i byen også. Friheten med å ha bil når man er på besøk er genial, sier Frida.

Hun forteller at de ofte besøker besteforeldre og søsken i tillegg til foreldrene når de er på besøk.

– Det er mye enklere å ta initiativ selv til å finne på ting med nevøene våre når man har egen bil. Man slipper å være like avhengig av dem man besøker.

"Som et alternativ setter de isteden av 700 kroner hver i måneden til leiebilutgifter."

Leier fremfor å eie

Hun og samboeren har vurdert å kjøpe bil, men fant ut at de trenger det så sjeldent at de endte opp med å ikke kjøpe. Som et alternativ setter de isteden av 700 kroner hver i måneden til leiebilutgifter.

– Hvis vi går over dette beløpet må vi revurdere om vi skal kjøpe egen bil, men hittil har vi holdt oss godt innenfor. Det er jo mye billigere å leie enn å eie!

Frida og samboeren brukte andre bildelingstjenester tidligere, men har endt opp med å bruke Hyre isteden.

– Prisen er ganske lik, men man får nyere biler med Hyre og du slipper problemer med overlevering av nøkler på grunn av nøkkelfri bildeling, sier hun.

"Prisen er ganske lik, men man får nyere biler med Hyre og du slipper problemer med overlevering av nøkler, sier hun"

Vil fortsette å leie

28-åringen bruker imidlertid ikke bare Hyre til å besøke familie. Hun bruker det også til å gjøre ærend, eller til å dra på IKEA.

– Hvis vi trenger noe på IKEA kjører vi bare innom på Slependen når vi er på vei nedover mot Vestfold. Det fungerer kjempebra å leie og det er definitivt noe vi kommer til å fortsette med!